Vuoden vakitapahtumat

Tapahtumat ovat aikajärjestyksessä alkaen tammikuusta

1. Talvitapahtuma

 

Koko perheen talvitapahtumaa on Lantulassa vietetty jo 1980-luvulta alkaen. Tyrvään vpk:n Lantulan osasto organisoi hiihtokilpailun – sarjat kaiken ikäisille, ja kyläyhdistys tekee ladut ja palkitsee kaikki kilpailijat.

Lantula-talolla on tarjolla perinteikäs keittolounas: hernekeitto, pannari, kahvit ja pulla.

Talvitapahtuman tuotto menee yhteisvastuukeräykseen.

Tapahtuma on kaikille avoin.

 

2. Kiirastorstain ehtoollinen

Pääsiäisen aikaan nautitaan (joka perjantainen) lounas kiirastorstaina. Kävijöiden pyynnöstä ohjelmavastuussa on seurakunta, joka tarjoaa klo 13 Herran ehtoollisen. Kaikilla on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Ennen tilaisuutta on mahdollisuus edulliseen lounaaseen klo 11.30-13.

 

3. Toukokuun näyttely Lantula-talolla

Rompetorin yhteyteen toukokuun viimeisellä viikolla on 2010-luvulla järjestetty eri aiheisiä näyttelyitä:  pellavan käsittelyä, esiliinoja, hääpukuja, kastemekkoja, hattuja, luontokuvia, radioita jne. Näyttely on ollut avoinna pe-la Lantula-talon aukioloaikoina. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tilaisuudessa on mahdollisuus edulliseen keittolounaaseen.

 

4. Rompetori

Rompetori on toukokuun viimeisenä lauantaina ellei toisin ilmoiteta ~ jo vuodesta 1993 asti. Rompetori Sastamala.

Rompemyyjiä, vanhoja kulkupelejä, perinteisiä työnäytöksiä, markkinaherkkuja…

Rompetorin aikana on Lantula-talolla näyttely ja keittopuhvetti.

 

5. Riistakeittolounas

Syksyisin on Lantula-talon ohjelmassa ollut riistakeittolounas, jossa jälkiruokana on herkullista uunijuustoa. Usein riistakeittolounas on yhdistetty isänpäivään, ja pöytään on lisäksi katettu komea isänpäiväkakku. Lopen-Perän metsästysseura on lahjoittanut riistan ja auttanut lihan patakuntoon.

 

6. Hohtoa pimeässä -tapahtuma

Hohtoa pimeässä -tapahtuma on suunnattu koko perheelle eli kaiken ikäisille kulkijoille.  Tapahtuman suunnittelussa vuonna 2016 oli mukana kylän nuorisoa. Ohjelma pysyy vuodesta toiseen lähestulkoon samana, mutta tärkeässä asemassa ovat asun heijastavuus, heijastimet ja taskulamput.   Tapahtumassa on ollut yli 100 osallistujaa.  Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.  Paikalla on edullinen puhvetti.

(Tapahtumasta mallina vuoden 2017 ilmoitus!)

Lantula hohtoa pimeässä -tapahtuma

Vuoden 2017 ilmoitus tapahtumasta

 

7. Jouluateria ja -myyjäiset

Syksyn viimeinen perjantailounas jouluisella ateriallaan aloittaa joulun juhlinnan Lantula-talossa noin viikkoa ennen joulua.

Myyjäisiin ovat emännät valmistaneet jouluisia herkkuja myyntiin. Erityisesti imelletty perunalaatikko on ollut suosittua. Tilaisuudessa on myös arpajaiset ja toisinaan jotakin yllätysohjelmaa. Säännöllisesti tapahtuma on ollut vuodesta 2006, ja se on kaikille avoin.

 

8. Koko perheen joulukirkko

Joulua edeltävänä sunnuntaina on jo 1980 -luvulta alkaen ollut koko perheen joulukirkko ~ lasten enkelikirkkonakin tunnettu tunnelmallinen tilaisuus.

Seurakunnasta paikalla ovat pappi ja kanttori, ja kylän lapset esittävät jouluevankeliumin.

Iltapalaksi on pehmeäksi haudutettua riisipuuroa ja rusinasoppaa.

Joulukirkko on kaikille avoin.

 

 

9. Kauneimmat joululaulut

Tapaninpäivän jälkeisen päivän iltana on laulettu kauneimpia joululauluja jo 1980-luvulta lähtien. Alkuvuosina joululauluissa esiintyivät pyhäkoululaiset, nykyään joko Retrotytöt tai Pohjan poijaat.

 

10. Uuden vuoden vastaanottajaiset

Uudenvuoden vastaanottajaisia on vietetty Lantulassa jo kymmeniä vuosia.  Kokoontumispaikkoina ovat olleet Lantulan koulu (nykyinen Lantula-talo), Rusuvuoren laavu ja Lantula-talon kota.

Kyläyhdistys tarjoaa kaikille makkaraa ja kuumaa mehua.  Osallistujat ovat tuoneet omia raketteja ja ilotulitusta on katsottu yhdessä.

Tapahtuma on kaikille avoin.