Alueen yhdistykset

Ekojärven pienviljelijäyhdistys ry

Ekojärven pvy ry on perustettu vuonna 1936. Se vaalii perinteitä menneiltä ajoilta. Toiminta on nykyisin lähinnä virkistystoimintaa. Kesäisin järjestettävä kesäretki ja muut tapahtumat ovat kaikille avoimet. Yhdistyksen puheenjohtaja on Hannu Saari ja sihteeri Seija Levonoja. Yhdistys kuuluu ProAgria Satakuntaan. Jäseneksi pääsee 5 euron jäsenmaksulla, mutta mukana toiminnassa voi olla muutenkin. Yhteystiedot: Seija 050 553 997 0, seijalevonoja(ät)netti.fi, Hannu 040 034 674 0 saari(ät)kopteri.net.

Lantulan seudun kyläyhdistys ry

Katso kyläyhdistyksen oma linkki etusivulta.

Lopen-Perän Metsästysseura ry

Lopen-Perän Metsästysseura ry on perustettu vuonna 1933. Seura omistaa Herasaunan Herajärven rannalla. Sitä vuokrataan jäsenille ja maanvuokraajille. Heinä-elokuussa Herasaunalla on keskiviikkoisin kaikille kyläläisille avoin, yleinen saunavuoro. Lisätietoja: puheenjohtaja Ilkka Ekojärvi, 050 323 281 9, ilkka.ekojarvi(ät)kopteri.net

Kaltsilan Metsästysseura ry

Tyrvään VPK, Lantulan osasto

Tyrvään VPK:hon kuuluu neljä osastoa eri puolilta Sastamalaa. Lantulan osasto on perustettu vuonna 1935. Nykyinen palotalli rakennettiin talkoovoimin ja vihittiin käyttöön v. 1990.
Hälytystehtäviä osastolla on vuosittain noin 15. Hälytysosaston vahvuus on noin 15 miestä. Osaston kalustoon kuuluu sammutusauto ja miehistön kuljetukseen käytettävä pakettiauto (1+8 henkeä).

Jos olet kiinnostunut liittymään VPK:n toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä. Uusia sammutusmiehiä tarvitaan aina. Katso yhteystiedot

Seurakunnan toiminta seudulla

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on lasten jumalanpalvelus. Sitä on näillä kylillä pidetty jo yli sadan vuoden ajan. Aluksi pyhäkoulua pidettiin kodeissa ja eri kylillä oli omat pyhäkoulunsa ja opettajansa. Alueen pyhäkoulut ovat myöhemmin yhdistyneet ja pyhäkoulu toimi Lantula-talolla vaihtelevasti sunnuntaisin vuoteen 2014. Vuodesta 2015 toiminta on hiljentynyt, mutta jatkuu. Vuosittainen tapahtuma on jo 1980-luvulta lähtien ollut kylien yhteinen, Lantula-talon joulukirkko lasten esittämine joulukuvaelmineen. Samoin helmikuussa järjestetty talvitapahtuma yhdessä VPK:n kanssa on edelleen ohjelmistossa.

Pyhäkoulun tapahtumien järjestäjinä toimii kyläyhdistyksen talkooväki. Yhteystiedot Sirkka-Liisa Saari, 0500-346740, saari@kopteri.net

Diakonia- ja lähetyspiirit, lukukinkerit

Kyläyhdistyksen alueella toimii nykyisin yksi diakonia- ja lähetyspiiri: Ekojärven-Kivijärven piiri. Lantulan-Kaltsilan diakonipiiri lopetti toimintansa 2017, koska vastaavaa toimintaa hoitaa Lantulan seudun kyläyhdistyksen talkooväki.. Ekojärven-Kivijärven dlp:llä on kokoontumisia muutama kerta vuodessa ja joka vuosi on omat lähetysmyyjäiset. Se osallistuu myös vuosittain seurakunnan yhteiselle lähetystorille. Vuodesta 2016 Lantulan seudun kyläyhdistys on myös osallistunut lähetystorille ja tuotto on mennyt lähetykselle.

Diakonia- ja lähetyspiirit ovat myös kinkeripiirejä. "Lukusijat" eli lukukinkerit on vielä elinvoimainen perinne seudullamme. Kerran vuodessa pidettävät kinkerit ovat kiertäneet eri taloissa ja viime vuosina kinkereitä on järjestetty myös Lantula-talolla. Yhdyshenkilöt: Ekojärven-Kivijärven dlp, Sirkka-Liisa Saari, 050 034 674 0, saari(ät)kopteri.net, Lantula-Kaltsilan-Hanhijärven kinkeripiirin Leena Reku, 050 582 791 9, leena.reku(ät)gmail.com

"Perjantaituulahduksen" seurakuntapiiri

Joka toinen perjantai, heinäkuun kesälomaa ja joulua lukuun ottamatta, Lantula-talolla kokoontuu seurakuntapiiri, johon osallistuu etupäässä iäkkäämpää väkeä kyliltämme ja kauempaakin. Sen edeltäjänä voidaan pitää kyläkerhoa, joka kokoontui vuosien ajan kerran kuussa diakonin johdolla Lantulan koululla.