2016 Kesäkioski-hanke

Tämä hankeidea syntyi Sävin lavalle rakennetun pienen kioskin näkemisestä. Koska kioskin paikkaa ei voitu tarkoin tietää, ehdotettiin johtokunnalle, että laitetaan alle pyörät, kuten on edellisenä vuonna rakennetussa kompostikäymälässäkin. Keväällä 2016 tuli Ely-keskuksen päätös ja talkoot oli jo hyvässä vauhdissa.

Tammikuussa 2016 talkoot alkoivat käytetyn Transitin taka-akselin muotoilulla, pohjan, nivelien ja hydrauliikan teolla Kallun voimin. Maaliskuussa alkoi maalatun, raudasta tehdyn rungon päälle alustan teko Ilarin ja Jorman voimin. Huhtikuuhun mennessä oli tehty ulkoseinät, ikkunat ja katto. Anssi talkoili peltien kanssa. Sitten teetettiin Telilällä sähkötyöt ja aloitettiin sisätyöt. Lattiamaton asennusta johti Heimo. Sisäkalusteet saatiin huhtikuun lopussa ja sitten alkoi niiden asennus Tampereelta tulleen talkoomiehen Arvon voimin.

Kioski otettiin käyttöön toukokuun lopussa Rompetorilla, jossa nuoret opettelivat kioskin pitoa aikuisten ohjauksessa. Kioski on sen verran iso, että sen siirto paikasta toiseen on vaativaa ja kesän myötä tulikin selväksi, että kioski on tarpeellinen tulevina kesinä juuri siinä paikassa missä kesäkioskitoiminta aloitettiin, eli Vesilahdentien ja Lantulantien risteyksessä, Tuomenojan Maijan tontilla.

Kioskin pitoa johti koko kesän Lea ja myyjinä toimivat Katri, Pinja, Emma, Sandra, Mariliis, Henna ja Timokin. Kioski oli onnistunut hankinta. Syksyllä vielä tehtiin parannuksia itse kioskiin sekä tulevaan kioskin paikkaan, jotta saadaan isompi terassi ensi kesäksi. Lisätuotteena siivottiin ja korjattiin vanha makasiini samalla tontilla kioskin käyttöön.