Kesäkioski

Nuorten kesäkioski

Kesäkioski on työllistänyt kylän nuoria vuodesta 2016. Kioskin rakentamiseen on saatu Leader-rahoitusta.  Nuoria työntekijöitä  haetaan keväisin lehti-ilmoituksella.  Valituilla työntekijöillä on hygieniapassit ja he ovat tutustuneet ohjatusti työntekijöiden oikeuksiin ja velvollisuuksiin.  Työmotivaatio on huikea ja nuoret ovat olleet mukana päättämässä myytävistä tuotteista.  Yrittäjähenkisyys lisääntyy, kun nuorten palkka on sidoksissa kioskitoiminnan kannattavuuteen, ja itseleivottujen tuotteiden tuotto tulee tietenkin nuorille itselleen.  Työskentely omalla kylällä vahvistaa myös nuorten kiintymystä omaan kotiseutuun.

Myynnissä kesäkioskilla on kahvia ja tuoreita työntekijöiden itse leipomia leivonnaisia sekä jäätelöä ja karamelleja, sipsejä ym. Toisinaan on ollut kaupan myös grillimakkaraa sekä kylän omia tuotteita, kuten talkkunajauhoja ja ternimaitoa.   

Kesäkioskilla on ollut virkistävä vaikutus ”kylän keskustaan”.  Yhteenkuuluvuuden tunne on lisääntynyt eri-ikäisten kyläläisten, kesäasukkaiden ja jopa naapurikylien välillä.  Kesäkioskin iltakahveille saavutaan kimppakyydeillä ja vanhempi väki jopa invatakseilla.  Makasiinissa järjestetään yhteislauluilltoja ja sateen sattuessa siellä voi pelata vaikka lautapelejä.

Aukioloajat pääsääntöisesti:

pe 16-20,

la 14-18,

su 14-20

ke 16-20

Idyllinen kesäkahvila maalaismaisemassa mutkatien varrella. Tervetuloa!

Kesäkioskin vastaavana ovat toimineet kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi ja Lea Kangasniemi, jotka ovat myös perehdyttäneet nuoret työntekijät työhönsä. 

Kesäkioskin asiakkaaksi - TERVETULOA

Kyläläiset omalta kylältä ja naapurista

Mutkateiden nautiskelijat

Muistelomatkaajat

Downshiftaajat

Eräretkeilijät

Kesävieraat

...

Kesäkioski nuorten työllistäjänä:

Kyläyhdistys palkkaa kesäkioskin työntekijät.  Keväällä työhön haetaan yläasteikäisiä nuoria, ja valitut työntekijät tekevät työsopimukset yhdessä vanhempiensa kanssa.  Kyläyhdistys tekee työlistat ja perehdyttää nuoret työhönsä.  Osalla työntekijöistä on hygieniapassi kyläyhdistyksen avulla.  Kesäkioskin palkasta osa tulee leivonnaisista, joita työntekijät tekevät kioskille itse saaden niistä täyden tuoton. Vanhempien panos kesäkioskitoiminnassa on siis myös tärkeää.

Kesän alussa kyläyhdistys hankkii kioskin tarpeiston, johon myyjänuoret vanhempineen hankkivat täydennystä tarpeen mukaan. Loppukesästä on inventaario ja tuotot lasketaan.

Kesäkioskin varusteisiin kuuluvat mm. keittimet, mikroaaltouuni sekä jää- ja pakastekaapit. Käyttövesi on kylätalon vesijohdosta.

Kesäkioskia markkinoidaan tienvarsimainontana, kotisivuilla ja facebookissa.