2018 Piha kuntoon -hanke

Hankkeen avulla tehdään parannustoimia Lantula-talon piha-alueeseen, ja se on jatkoa Lantulasta ekokylä -hankkeelle vuodelta 2017. Ekokylä -hankkeessa toteutettujen asukaskyselyjen avulla saatiin selville, että Lantulan seudun kierrätysmahdollisuudet ovat puutteelliset. Siksi Piha kuntoon -hankkeessa Lantula-talon pihaan tuli uusi, kattava kierrätyspiste, johon alueen asukkaat voivat tuoda kierrätyskelpoiset jätteensä.

Uusi kierrätyspiste muodostuu neljästä Molok-syväkeräysastiasta, lehtilaatikosta sekä Biojussista, johon kerätään biojätettä.Kierrätyspisteen rakentamisen lisäksi Lantula-talon pihalla sijaitseva lasten leikkikenttä laitetaan kuntoon. Tällä hetkellä se ei ole turvallinen leikkipaikka etenkään pienille lapsille. Leikkivälineet ovat vanhoja, ja osittain huonokuntoisia. Pienten lasten vahtiminen on hankalaa, koska leikkikenttää ei ole aidattu mitenkään.

Piha kuntoon -hankkeessa uusitaan ja aidataan Lantula-talon pihaan turvallinen leikkialue. Leikkivälineiden valinnassa pyritään huomioimaan pienempien kiinnostus liukumiseen, tasapainotteluun ja hiekkaleikkiin, kuten myös isompien lasten mahdollisuus mm.roikkumiseen ja keinumiseen.