2008-2012 Hankkeet

Lantula-keskushanke 2011-2012 (Joutsenten reitti; Leader)

Hankkeen tavoitteena oli kehittää Lantulan seutua ja Lantula-taloa tulevaisuuden palvelukeskukseksi, minne on helppo jokaisen tulla ja löytää perille. Tavoitteena oli myös parantaa tiedotustoimintaa ja paikallishistorian tallentamista.

Kehittämishankkeen aikana suunnitelmia myös toteutettiin. Salaojitettiin kostea paikka entisen palokaivon läheltä ja tehtiin ”beach volley” kenttä ja tehtiin uudet jääkiekkokaukalon laidat Loimaalta saatuihin runkoihin. Lantula-talon korjaussuunnitelmat teki Unto Virtanen ja lähdettiin toteuttamaan yläkerran lämpöeristämistä nuorisotilaksi omalla rahalla. Myöhemmin siihen saatiin avusutusta Kotiseutuliitolta.

Hankkeen avulla aloitettiin Lantulan aika-lehden julkaisu neljä kertaa vuodessa. Hankkeen aikana tehtiin perjantaituulahduksen ja Rompetorin ym. tapahtumiin uusia mainoksia ja tehtiin mainonnan onnistumisen seurantaa. Sähkö- ja pihasuunnitelman laadittiin sen hetkisen tilanteen pohjalta sekä koottiin yhdistyksen 30-vuotinen historiikki.

Pohjantalo-hanke 2008-2011 (Joutsenten reitti; Leader)

Syksyllä 2007 haimme uuden ohjelmakauden alettua uutta hanketta, joka sai nimekseen Pohjantalo-hanke, koska piti nopeasti saada lyhyt ja ytimekäs nimi hankkeelle, eikä vielä ollut päätetty varsinaisesta koulutalon nimestä. Pohja- nimi tulee siitä että koulu on rakennettu Ala- ja Yläpohjan kantatilojen maista.

Hankkeen aikana pihaan rakennettiin tyyliin sopiva ulkosauna, jonne tuli lämpökeskus ja inva-wc. Vanha piharakennus ja koulurakennus kunnostettiin ulkoasultaan vanhaa kunnioittaen. Hankkeen kustannus oli yli 120 000 €. Eu-rahaa saatiin 40 000€.

JOUTSENTEN REITTI RY:N TIEDOTE 27.3.2008
Vammalan Lantula toteutti vuoden hankkeen

”Joutsenten Reitti ry:n vuosikokous palkitsi Lantulan seudun kyläyhdistys ry:n Vammalasta vuoden 2007 hankkeen toteuttajana. Kylien parhaat käytännöt -hankkeessa Lantula kehitti uusia nuoriso- ja vanhustyömuotoja kyläyhdistyksen omistukseen siirtyneellä Lantulan lakkautetulla koululla.

Ikääntyvän väestön päivätoiminnan ja lasten iltapäiväkerhotoiminnan yhdistävät "perjantaituulahdukset" saivat hankkeen myötä hurjan suosion sekä kohderyhmän että talkoolaisten keskuudessa. Kahdensadan asukkaan kylältä vanhusten perjantailounaita järjestämään on ilmoittautunut 48 talkoolaista. Lounastapaamisiin osallistuu viikottain 10-30 henkeä keski-iän ollessa noin 80 vuotta.

Kyläyhdistys järjestää omalla ja Vammalan kaupungin tuella tapaamisiin yhteiskuljetuksen. Perjantaituulahdusten suola ovat Lantulan lapset, jotka kokoontuvat samaan aikaan vanhusten kanssa iltapäiväkerhoonsa. Hankkeen avulla on kehitetty myös koululaisryhmien luontoon perustuvaa leirikoulutoimintaa ja kylän tiedottamista.

Lantulan seudun kyläyhdistys ry:n puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi pokkasi delegaatioineen palkinnoksi Sirpa Ollinpojan veistämän joutsenaiheisen puureliefin, joka ennen Lantulaa on kiertänyt kolmen hanketoteuttajan seinillä. Moni kuulemma kysyy Leenalta, kuinka pienellä kylällä on saatu niin paljon aikaan. - Vastaukseni on välittäminen, toinen toisensa hyväksyminen, rakkaus kotiseutuun ja sen ihmisiin ja luontoon. Tällä seudulla asuu samoin tuntevia ihmisiä. Muuta ei tarvita, toteaa Leena.”